Søk
Meny

Pant mobilen – spar miljøet

Mobil med symbol for resirkulering

Ved å pante den gamle mobilen din kan du spare miljøet, tjene litt penger og bidra til en god sak. Uansett hva du gjør – ikke kast den.

Sjansen for at du har en gammel mobil liggende hjemme i en skuff er stor. Disse mobilene utgjør en miljøtrussel, men er også en ressurs – både for din personlige økonomi og for miljøregnskapet.

Pant mobilen – spar miljøet >

Ikke kast den gamle mobilen

Mobiler er sammensatt av en rekke komponenter som kan være svært skadelige for miljøet om de havner i økosystemet. Derfor er det svært viktig at de ikke kastes i søpla, men resirkuleres. En undersøkelse gjennomført av Telenor viste imidlertid at kun tolv prosent av de spurte hadde levert sin gamle telefon til resirkulering da de kjøpte seg ny telefon.

Grunnene til den lave resirkuleringsgraden er sikkert sammensatte. På den ene siden vil nok mange beholde den gamle telefonen som en back up, om den nye telefonen skulle bli ødelagt eller forsvinne. Samtidig har informasjonen om hvorfor, hvordan og hvor man skal resirkulere de gamle telefonene, vært noe begrenset.

Et stadig økende miljøfokus har imidlertid gitt grobunn for noen gode konsepter, som gjør det enklere og mer attraktivt for den enkelte å kvitte seg med den gamle mobilen på en fornuftig måte.

Miljøvennlig og lønnsomt

Det finnes nå en rekke ulike ordninger som tar i mot gamle mobiler. En av disse er Innbytte fra Telenor. Da får du penger rett på bankkontoen for mobiler du ikke bruker lenger.

Slik funker det:

  1. Finn frem mobilen du ikke bruker lenger.

  2. Få verdivurdering på nett eller få hjelp i Telenorbutikken.

  3. Send inn mobilen.

  4. Etter at mobilen er sjekket, får du penger rett inn på kontoen din.

Bytt inn din gamle mobil og få penger rett på konto >

Hvilken løsning du velger å bruke for mobilpant er i og for seg ikke så viktig. Det viktigste er å huske at mobilen aldri skal kastes i søpla.