Søk
Meny

Med en passord-app på iPhone blir surfingen lettere – og tryggere

Du slipper å huske på alle passordene dine – enten du logger på apper eller nettsider. Slik går du frem!

Forhåpentlig bruker du ikke samme passord overalt. Men når alle disse forskjellige passordene skal være sterke og avanserte, kan det fort bli krøll når du skal skrive dem inn. Enten fordi de er lange og kronglete – eller fordi du rett og slett ikke husker dem.

Heldigvis har det de siste årene kommet løsninger som lar deg slippe alt styret med passord. Enten du går for den innebygde løsningen for passordhåndtering eller velger en tredjeparts-app, er du i trygge hender.

Her er de forskjellige mulighetene dine:

1. Lagre passordene i iCloud-nøkkelring

Innebygget i iPhone-operativsystemet iOS er også muligheten til å la mobilen lagre og huske på passordene dine – samt fylle dem ut når du trenger dem, enten det er i nettsteder eller i apper.

Brukernavn og passord lagres da i iCloud-nøkkelringen din, noe som betyr at alt sammen er trygt lagret i Apples nettsky.

For å aktivere iCloud-nøkkelring, går du inn på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > og skrur på Nøkkelring i listen.

Om du har denne aktivert, vil du oppdage at det dukker opp en liten linje med en nøkkel nederst på skjermen når du skal logge deg inn et sted. Trykk da på kontonavnet som er lagret, og iPhone fikser resten. Og for å være på den sikre siden, bekreftes innloggingen med TouchID eller FaceID.

iPhone kan også foreslå sikre passord om du oppretter en ny konto et sted. Du kan alltids se passordene på iPhonen din (tips: Spør Siri om å få se passordene dine) – og om du bruker Mac vil du takket være skylagringen kunne få passordene dine automatisk fylt ut ... så lenge du bruker Safari-nettleseren.

2. Bruk en tredjeparts passord-app

Etter lanseringen av iOS 12, åpnet Apple også opp for at man kunne bruke tredjeparts passordapper på tvers av iOS-operativsystemet – enten du vil logge inn på en nettside eller i en app.

Dette er gode nyheter for deg som bruker en av de etterhvert flere gode passordtjenestene – for eksempel LastPass, 1Password, Keeper, Enpass eller Dashlane. Disse fungerer på tvers av nær alle enheter, operativsystemer og nettlesere. Fordelen ved å bruke en slik tredjepartsløsning, er at du lett kan logge inn på nettsider enten du sitter på en PC eller surfer på mobilen – uten å måtte huske på passordet.

For å bruke en slik app på iPhone, må du først installere den ønskede appen på iPhone via AppStore – og deretter gi denne tilgang. Dette gjør du i Innstillinger > Passord og kontoer > Autofylling av passord. Etter å ha skrudd på for autofylling av passord, kan du velge hvilken av appene du ønsker at skal kunne fylle ut passordene dine.

Når du nå skal logge inn, vil du kunne trykke på innloggingsdetaljene dine via linjen med nøkkelsymbolet som dukker opp nederst på skjermen. Verifiser deg via fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning – og du er inne!

Og husk: Selv om du lagrer passordene dine i en passord-app, kan de komme på avveie. Derfor bør også aktivere totrinnsverifisering på alle kontoene dine som støtter dette, for å dramatisk minimere risikoen for å bli hacket.